اولين گام در بهينهسازي وب سايت، سئو فني است. هيچ پروژهاي بدون اساس و بنيان محکم به نتيجه نخواهد رسيد و سئو فني يا سئو تکنيکال همين چارچوب محکم را براي پروژههاي بهينهسازي ايجاد ميکند. در اين مقاله ميخواهيم بررسي کنيم که سئو فني چيست و با موارد تکنيکي که در اين زمينه وجود دارد آشنا شويم.
سئو فني چيست ؟
به زبان ساده، سئو تکنيکال يعني بهينهسازي کدهاي سايت.
وقتي ميگوييم داشتن مقداري دانش در زمينه طراحي وبسايت براي يادگيري کامل سئو لازم است، به همين مسئله اشاره داريم. البته عکس اين قضيه هم صدق ميکند. کسي که ميخواهد طراحي سايت ياد بگيرد، بايد به اصول سئو تکنيکال مسلط باشد.
چک ليست سئو فني
موارد بسياري را ميتوان در اين چک ليست مطرح کرد. از مسائل بديهي مثل معرفي سايت به گوگل و معرفي دامين ميگذريم و به موارد مهمتر ميرسيم.
بررسي وضعيت کدها در سئو تکنيکال
چنان که گفتيم، سئو تکنيکال در حقيقت بهينهسازي کدها است. اگر از سيستمهاي مديريت محتواي عمومي مثل وردپرس استفاده کنيد، در اين زمينه مشکلي نخواهيد داشت. کدهاي اين وردپرس بر اساس اصول سئو نوشته و طراحي شدهاند.
در صورتي که ميخواهيد يک cms اختصاصي طراحي کنيد، بايد نکات بسياري را در نظر بگيريد. کدها را به صورت استاندارد و بهينه بنويسيد و مراقب خطاها باشيد. مثلا ممکن است url بعضي از صفحات تکراري باشد. بايد اين موارد را تحت نظر بگيريد و اصلاح کنيد.
وقتي از درستي کدهاي هسته وب سايت مطمئن شديد، نوبت به بهينهسازي قالب ميرسد. قالبهاي آماده وردپرس معمولا استاندارد هستند اما اگر قالب جديد و اختصاصي طراحي شده باشد ممکن است مشکلاتي در آن وجود داشته باشد. در کل هنگام بررسي قالب موارد زير را در نظر بگيريد:
· عنوان اصلي مطلب با تگ H1 مشخص شود.
· در هر صفحه فقط يک تگ H1 وجود داشته باشد.
· تگهاي هر صفحه، ساختار متن، تگ توضيحات متا و موارد ديگر در همه صفحات سايت وجود داشته باشند.
در مرحله بعد بايد وضعيت فشردهسازي کدهاي سايت را بررسي کنيد. اگر کدهاي HTML و CSS فشرده نشده باشند سرعت سايت کم ميشود. در از وردپرس استفاده ميکنيد افزونه WP Rocket فايلها را فشرده و جدول ديتا بيس را بهينه خواهد کرد.
همچنين استفاده از ابزار رايگان GTMetrix را در نظر داشته باشيد. اين ابزار کدهاي سايت را بررسي ميکند و مشکلات فني موجود در آن را به شما گزارش ميدهد.
درباره این سایت